دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1006027
تعداد نوشته ها : 4306
تعداد نظرات : 4
 روايت 91
-----------کد لوگوي ما--------- ----- ------
----
Rss
طراح قالب
از ضرورتها و اهميت توليد و چرائي آن كه بگذريم ، شناخت آثار و پيامدهاي توليد در اقتصاد كشور و همچنين نقش آن در ساير عرصه¬هاي سياسي، فرهنگي و اجتماعي ما بسيار مهم است.

مشرق: به طور طبيعي اگر بخواهيم بحث همه جانبه¬اي در مورد شعار سال يعني توليد ملي حمايت از كار و سرمايه داخلي داشته باشيم ، موضوعات و محورهاي مختلف و متعددي را بايستي به بحث گذاشته و مسئله توليد را از زواياي مختلف بررسي نمائيم.
از ضرورتها و اهميت توليد و چرائي آن كه بگذريم ، شناخت آثار و پيامدهاي توليد در اقتصاد كشور و همچنين نقش آن در ساير عرصه¬هاي سياسي، فرهنگي و اجتماعي ما بسيار مهم است.
بحث از مباني نظري و پايه¬هاي فكري و تئوريك موضوع هم به لحاظ منابع و متون ديني و سيره معصومين(ع) و هم به لحاظ دانش اقتصاد و هم به لحاظ اسناد فرادستي همچون قانون اساسي و سند چشم¬اندا و سياستهاي كلي نظام نيز نه تنها راهگشاي ايجاد درك صحيح از ماهيت توليد خواهد بود بلكه راه-ها و راه¬كارهاي مشخصي را نيز در تحقق شعار سال به ما ارائه مي¬نمايد.
شناخت وضع موجود توليد در كشور، بررسي نقاط قوت و ضعف آن و همچنين موانع و چالشهاي مسير توليد  و دريافت روشني از آن نيز در اين راستا لازم است.
همچنانكه بررسي و شناخت زمينه¬ها و بسترهاي موجود  براي رونق بخشيدن به توليد ملي در سطح خرد و كلان يك امر لازمي است.
توجه به بايدها و نبايدها شرعي، قانوني و اقتصادي توليد و درنظر گرفتن بايسته¬هاي موضوع نيز در يك مطالعه جامع مورد نياز است.
سرانجام وبراساس كسب شناخت نسبت به مباني موضوع، وضع موجود و وضع مطلوب توليد و با هدفگذاري صحيح و هوشمندانه مي¬توان سه محور الزامات، راهبردها و سياستها، تكاليف و وظايثف را در مورد شعار سال 91 به روشني شناسائي و مشخص نمود.
    در ادامه اين نوشتار تلاش خواهد شد در چارچوب محورهاي مذكور مطالبي را ارائه و البته به مثابه سرفصل¬هاي موضوع به اختصار به آنها اشاره شود.

ضرورت
امروزه در همه جوامعت بشري، توليد از اهميت خاصي برخوردار است و همه انسانها به نقش و اهميت آن واقفند. به گونه¬اي كه در يكي دو قرن گذشته افراط شكل گرفته در توليد، ناشي از مطلوبيت ذاتي يافتن آن است. توليد در نگرش عمومي بشر يك ارزش تلقي شده و صرف¬نظر از نياز و يا اهداف توليد مسابقه¬اي بي¬رحمانه در توليد هرجه افزون تر، چهره زندگي مردم غرب و شرق عاالم را دگرگون كرده و خسارت¬هاي جبران¬ناپذيري نيز به منابع موجود در كره خاكي وارد نموده است.
اكنون نيز توليد هر چه بيشتر يك شاخص كمال و رشد و قدرت براي كشورها به حساب مي¬ايد و غفلت جدي در نگرش به توليد و بايسته¬هاي آن، مسير بهره¬برداري صحيح از نعمات پروردگار در روي زمين را با آسيب¬هاي فراوان و مخاطرات مهمي روبرو ساخته است كه البته ضرورت دارد در باب اصلاح اين نگرش نيز فكري اساسي شود در هر صورت هرگاه از ضرورت پرداختن به توليد سخن به ميان مي¬آيد گاه مقصود ، مطلق توليد است و گاه مراد، توليد داخلي است و اين دو موضوع جدا از هم مي¬باشد. مطلق توليد براي بشر اهميت و ضرورت دارد زيرا توليد به معني زندگي است، توليد رشد است، شكوفائي است، كار است، تلاش است، اشتغال است، بهره¬گيري از طبيعت است، رفع نيازهاي زندگي است، رفاه شخصي و عمومي است، استفاده بهتر از منابع موجود است رفع مشكلاتي همچون بيكاري، تورم، مسكن و به حركت درآوردن چرخ عظيم اقتصاد يك جامعه است. توليد عامل اصلي ايجاد استحكام در اقتصاد است سامان دادن اقتصاد و محور پيشرفت و توسعه است.
از همين رو توليد ، شاخص و معيار اصلي پيشرفت در يك كشور است و براي ما نيز بعنوان شاخص پيشرفت، ملاكي براي اندازه¬گيري سرعت، شتاب و ميزان پيشرفت محسوب مي گردد.
موضوع توليد داخلي و تأكيد بر آن علاوه بر همه اهميت¬هاي پيش گفته، ضرورتهاي ويژه اي دارد كه بخصوص در شرايط كنوني براي كشور ما بسيار تعيين¬كننده و سرنوشت ساز مي باشد.
توجه و تأكيد بر توليد داخلي در اين مقطع داراي معني خاص و ويژه¬اي است.
امروزه توليد داخلي
-    يعني رونق بخشيدن به حركت كشور
-    يعني حركت به سوي استقلال و خودكفائي و خوداتكائي و رهائي از وابستگي¬ها
-    يعني تحكيم پيشرفت همه جانبه
-    يعني تحقق اهداف عدالت و پيشرفت در اين دهه
-    يعني مستحكم كردن اقتصاد داخلي و شكوفا  نمودن آن
-    يعني ساختن كشور و آباد كردن خانه خودمان
-    يعني رشد همه جانبه بدليل نقش توليد در عرصه-هاي فرهنگي، اجتماعي، سياسي و اقتصادي
-    يعني بالا بردن قدرت خريد مردم
-    يعني افزايش دارائي¬ها و مالكيت مردم
-    يعني حذف دلالي¬ها و واسطه¬گري ها
-    يعني جذب سرمايه¬هاي بي¬هدف و سرگردان و سوق آن به سمت كار و توليد
-    يعني افزايش درآمد ملي
-    يعني افزايش سرمايه¬گذاري
-    يعني افزايش صادرات
-    يعني كاهش واردات
-    يعني سامان دادن سرمايه¬ها در كشور
-    يعني ارتقاء بهره¬وري
-    يعني نفوذ افزونتر در دنيا و شناخته¬تر شدن در بين مردم جهان از طريق محصولات توليدي
-    يعني اقتدار اقتصادي
-    يعني رهائي از وابستگي به نفت و اقتصاد تك محصولي
-    يعني حركت به سوي نوآوري، خلاقيت و پيدا كردن راه¬ها و تكنيك¬هاي جديد
-    از همه مهمتر توليد داخلي براي كشورمان
o    يعني ادامه جهاد اقتصادي
o    يعني همت مضاعف، كار مضاعف
o    يعني مبارزه با دشمنان
o    يعني مبارزه براي ايجاد استقلال
o    يعني دفاع از حريّت و كرامت ملت ايران
o    يعني پاسخ كوبنده به تهديد و تحريم دشمن
o    يعني خنثي¬سازي تحريمها و مقابله عملي با آن
o    يعني سيلي محكم به غرب
o    يعني مأيوس كردن دشمنان قسم خورده
o    يعني مقابله با زورگوئيهاي رايج و قلدريهاي چپاولگردان در عصر جديد
o    يعني مجاهدت، تلاش و كار براي خدا
o    يعني عزت و سربلندي
o    يعني ادامه راه شهيدان و تثبيت نظام اسلامي در عرصه اقتصادي
o    يعني لبيك به فرمان بر زمين مانده امام راحل(ره)
o    يعني اجابت هل من معين رهبر خيرخواه و دورانديش نظام
o    يعني عمل به آموزه¬هاي قرآني و توصيه¬هاي معصومين(ع)
o    يعني عمل به وظيفه انقلابي و اسلامي در اين مقطع
بسيار روشن است كه پيشرفت كشور متوقف بر دو عنصر علم و توليد است. يك كشور براي دستيابي به اهداف خود نيازمند اولاً عنصر علم و ثانياً عنصر توليد يعني عمل و كار براساس دانش خود مي¬باشد. از اين رو اهميت و ضرورت توليد در اين مرحله از عمر مبارك نظام اسلامي و در دهه عدالت و پيشرفت به روشني آشكار و نمايان است.

زاويه ديگر پرداختن به اهميت و ضرورت توليد داخلي نگاه به آن از منظر آثار و پيامدهائي است كه مترتب بر آن است. در صورت شكل¬گيري و سامان يافتن توليد داخلي تحولات بنياديني در اقتصاد ملي و در نتيجه در معيشت مردم و بخصوص در حل مسائل و مشكلات اقتصادي زندگي رخ خواهد داد. افزايش توليد داخل به افزايش صادرات كمك خواهد كرد و آن نيز به نوبه خود ضمن افزايش درآمدهاي كشور به افزايش توليد منجر خواهد شد. سرمايه¬گذاري و مشكل جذب سرمايه¬هاي داخلي و خارجي را برطرف خواهد نمود سرمايه¬هاي سرگردان كه گاهي بسيار مضر به حال اقتصاد عمل مي¬كند را قابل مديريت مي¬نمايد. از امكانات و زيرساخت¬هاي موجود به نحو مطلوب¬تري استفاده مي¬گردد. رشد علمي و صنعتي را به دنبال خواهد داشت هزينه¬هاي سنگين اقتصادي كشور را همچون هزينه¬هاي واردات، حمل و نقل و وابستگي¬ها را كاهش خواهد داد. دانش و تكنيك و فن¬آوري¬هاي توليد در عرصه¬هاي مختلف را رشد داده و بويژه مهارتهاي مديريت در امر توليد را بالا برده و با ساير كشورها قابل رقابت خواهد نمود. امكان بهره¬گيري ملت ايران از سهم الهي و خدادادي خود را در بهره¬برداري از منابع مختلف فراهم خواهد ساخت.
امنيت داخلي به دليل حل مسائل اشتغال و تورم و امنيت منطقه¬اي و جهاني را به دليل افزايش نقش در اقتصاد دنيا و بخصوص سرمايه¬گذاريها افزايش خواهد داد.
از آثار سوء اقتصاد تك محصولي و اتكا به ارز حاصل از فروش نفت خواهد كاست و روحيه نشاط و سربلندي و عزت و همه فضائل روحي ناشي از آن را براي ملت ايران به همراه وارمغان خواهد داشت.
هر كه نان از عمل خويش خورد                منت حاتم طائي نبرد

دسته ها : توليد ملي
توجه به توليد ملي در اقتصاد كلان هر كشوري همواره مهمترين موضوع مورد توجه است. اگرچه راهبردها و برنامه هاي رشد توليد ملي در هر كشوري متفاوت است، اما هدف اصلي، دستيابي به نرخ رشد توليد بالا و پايدار است.

قدس آنلاين: دستيابي به اين هدف الزامات خاص خود را دارد. اين الزامات در نامگذاري سال1391 به نام «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» در شكل كلاسيك خود مورد توجه قرار گرفته است؛ زيرا در ادبيات اقتصادي اصلي ترين عوامل تأثيرگذار بر توليد ملي، كار و سرمايه است.البته در جهان امروز بدون توجه به بهره وري كار و سرمايه دستيابي به رشد توليد ملي عملاً امكان پذير نيست.

 بنابراين آنچه مسلم است، اولويت نخست سياستگذاري ها و برنامه ريزي هاي سال 1391 بايد توجه به رشد توليد ملي همراه با برنامه ريزي براي افزايش بهره وري كار و سرمايه باشد. براي رسيدن به اين مهم يكي از بخشهايي كه نياز به توجه ويژه دارد، نظام توزيع كالا و خدمات است؛ زيرا بخش توزيع، در فرايند مربوطه از يك سو كالاها را از توليدكنندگان به مصرف كنندگان انتقال مي دهد و از سوي ديگر منابع نقدينگي، پول و اطلاعات را از مصرف كنندگان به توليدكنندگان منتقل مي كند.

در نتيجه اين بخش به نوعي موتور رشد توليد ملي و اشتغال در اقتصاد كشور است. بدين ترتيب بخش توزيع هر چه كالاها را در زمان كمتر و با هزينه پايين تر در فرايند مربوطه از توليدكنندگان به مصرف كنندگان انتقال دهد، در صورتي كه حداقل اصول و استانداردهاي سلامت و بهداشت كالاها را رعايت نمايد، كارآ، مطلوب و ايده آل عمل كرده است.

بر اين اساس لازم است در دور دوم اصلاح نظام توزيع كالا و خدمات كه در وزارت صنعت، معدن تجارت آغاز شده ضمن رعايت ويژگي هاي يك نظام مطلوب توزيع، حمايت از توليد ملي مورد توجه ويژه قرار گيرد. بنابراين براي رسيدن كالاهاي ارزان قيمت و با كيفيت تر به دست مصرف كننده، توليد كالاهاي استاندارد و قابل اعتماد ضرورتي انكارناپذير است.

دسته ها : توليد ملي
رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي ساري گفت: توليد ملي بايد در عرصه هاي فرهنگي تقويت شود.

مهر: سيد مهدي سعيدي ساروي اظهار داشت: اين شعار سال بايد در تمام عرصه ها محقق شود.

وي افزود: نظام جمهوري اسلامي ايران، مبتني بر مطالبات ديني و برخوردار از هويت فرهنگي بوده و در تمامي شئونات نظام بايد توجه به پيوست فرهنگي به عنوان يك اصل مهم و داراي اولويت مد نظر قرار گيرد.

سعيدي گفت: توسعه و تقويت فرهنگ زمينه ساز توسعه همه جانبه در كشور بوده و به عبارت ديگر رابطه توليد صنعتي و اقتصادي با فرهنگ رابطه اي متقابل بوده چرا كه نوع فرهنگ حاكم بر جامعه بر نوع توليدات و نوع توليدات در شكل گيري هويت فرهنگي جامعه تاثير مستقيم دارد.

وي با اشاره به اينكه اين اداره از توليدات فرهنگي و آثار فاخر هنرمندان حمايت مي كند، اظهار داشت: فرهنگ سازي در زمينه استفاده از كالاي داخلي از موارد مهمي بوده كه در نهادينه سازي اين شعار تاثيرگذار خواهد بود.

وي ادامه داد: دستگاه‌هاي فرهنگي بايد براي استفاده مردم از كالاي داخلي فرهنگ سازي كنند.

دسته ها : توليد ملي
عضو كميسيون اجتماعي مجلس گفت: براساس مصوبه شوراي تبليغات، تبليغ كالاهاي خارجي كه مشابه داخلي دارد ممنوع شد.

فارس: سيد جواد زماني درباره تبليغ كالاهاي خارجي در شهر تهران اظهار داشت: علت تبليغ كالاهاي خارجي در بعضي از بيلبوردهاي شهر تهران به دليل اين است كه قبل از اقدام به ممنوع شدن تبليغ كالاهاي خارجي قرار دادها بسته شده بود.

زماني بيان داشت: براي رونق گرفتن توليدات داخلي بايد تبليغات كالاي خارجي را ممنوع يا محدود كنيم؛ تبليغ مستمر اجناس خارجي در رسانه‌ها و معابر شهري و صحبت كردن در زمينه حمايت از توليد ملي با يكديگر همخواني ندارند.

وي افزود: امسال به نام حمايت از توليد ملي نامگذاري شده است اما هنوز در عمل شاهديم  گام‌هاي موثري را براي حمايت از توليد ملي برنداشته‌ايم.

سخنگوي كميسيون اجتماعي مجلس با بيان اينكه بهترين تبليغ براي اجناس داخلي كيفيت بالا و قيمت مناسب آنهاست، گفت: برخي از مردم كالاي چيني را كه كيفيت پاييني دارد به دليل ارزان بودن مي‌خرند

زماني ادامه داد: توليد كننده داخلي براي فروش بيشتر اجناس خود و ترغيب مردم به خريد اجناس ايراني بايد كيفيت محصولات خود را بالا برده، خدمات پس از فروش مناسبي را به مشتري عرضه كرده و از سوي ديگر قيمت مناسبي را براي فروش انتخاب كند.

سخنگوي كميسيون اجتماعي مجلس در پايان افزود: براي حمايت از توليد ملي بايد به صنايع كمك كرد تا قيمت تمام شده كالاهاي خود را ارزانتر تمام كنند و بر كيفيت توليداتشان نظارت كرد.

دسته ها : توليد ملي
مهندس جواد نجم الدين مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو گفت: توليد انبوه رانا دومين خودرو با نشان ايراني تا خرداد ماه سال جاري در سالن خليج فارس ايران خودرو آغاز مي شود.

ايكوپرس: مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو از توليد و عرضه 50 هزار دستگاه خودروي رانا در سال توليد ملي خبر داد.     

مهندس جواد نجم الدين مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو با بيان اين مطلب گفت: توليد انبوه رانا دومين خودرو با نشان ايراني تا خرداد ماه سال جاري در سالن خليج فارس ايران خودرو آغاز مي شود.

 وي افزود: قالب هاي خطوط توليد رانا، توسط  شركت قالب هاي صنعتي ايران خودرو ساخته شده و آزمون هاي مربوطه را با موفقيت از سر گذرانده است.

وي گفت: آزمون هاي صحه گذاري رانا انجام و تمام استانداردها هم در فاز طراحي و هم در سطح استانداردهاي قانوني و اجرايي تامين شده است.

مهندس نجم الدين افزود: نتايج آزمون هاي دوام نيز كه پيش از توليد انبوه انجام مي شود،براي تاييد نهايي طرح در دسترس است.

مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو با اشاره به اين كه توليد رانا با موتور تي يو 5 در دست اجراست، اظهار داشت: قرار است در سال جاري 50 هزار دستگاه رانا توليد شود كه اين ميزان تا سقف 200 هزار دستگاه در سال قابل افزايش است.

وي مهم‌ترين بازارهاي صادراتي رانا را بازار هاي هدف منطقه خاورميانه، روسيه، تركيه، آفريقا و امريكاي جنوبي عنوان كرد.

دسته ها : توليد ملي
شركت ايساكو به منظور گسترش بازارهاي صادراتي درسال توليد ملي، 10 ميليون دلار قطعات يدكي خودرو صادر مي‌كند.

ايكو پرس: بهنام افخم مدير صادرات خدمات پس از فروش ايران‌‌خودرو (ايساكو) با بيان اين مطلب گفت:  صادرات قطعات و خدمات به  فراسوي مرزها از مهمترين فعاليت‌هاي صادراتي شر كت است كه باعث ارز آوري براي اقتصاد ملي كشور مي‌شود.

 افخم افزود: دامنه فعاليت صادرات شركت ايساكو در چهار بخش فروش قطعه، ارائه خدمات پشتيباني پس از فروش، آموزش و فروش تجهيزات است و 140 نمايندگي فروش و خدمات پس از فروش ايران خودرو در 27 كشور خارجي فعال و به 200 هزار دستگاه خودرو خدمات ارائه مي‌كنند.

وي در خصوص نحوه آموزش نمايندگي‌هاي خدماتي داير در بازار هاي هدف  گفت: از سال 85 تا كنون نزديك به 11 هزار نفر ساعت، آموزش به كارشناسان فني اين كشورها داده شده است.

 افخم تاكيد كرد: اين آموزش ها از دو طريق انجام مي‌شود؛ آموزش در داخل ايساكو و آموزش در محل، اخيرا نيز امكان آموزش مجازي و الكترونيكي به مديران و پرسنل و  نمايندگي‌ هاي خارج از كشور ايران‌خودرو فراهم شده است.

 وي در پايان گفت: شركت ايساكو از سال 84 فرآيند صادرات را آغاز و تا انتهاي  سال 1390، بالغ بر 27 ميليون دلار به كشورهاي هدف گروه صنعتي ايران خودرو قطعات يدكي صادر كرده است كه  بيشترين حوزه فعاليت، كشورهاي خاورميانه عربي و CIS بوده است.

دسته ها : توليد ملي
كرمان به عنوان دومين توليد كننده گردوي كشور و با كيفيت ترين محصول ارگانيك در اين زمينه نيازمند توجه ويژه در بخش صادرات و بسته بندي در كنار جذب سرمايه براي تصاحب بازارهاي جهاني است.

مهر: طي ماههاي اخير خبري شگفت آور در رسانه ها منتشر شد و آن ورود بي رويه گردوي چيني به كشور است، طبق آمار ايران چهارمين كشور توليد كننده گردو در جهان محسوب مي شود و ورود گردوي چيني به بازار داخلي تنها اثري كه دارد ضربه به توليد داخلي و از دست دادن يك مزيت و مرغوبيت كالا در سطح جهان است.

در حاليكه بايد با تكيه به صنعت گردوي تويسركان در استان همدان به عنوان اولين توليد كننده و گردوي بافت در استان كرمان به عنوان دومين توليد كننده گردو در ايران بايد بتوانيم با برنامه ريزي صحيح و بازاريابي در كشورهاي مختلف بازار پر سود اين محصول را در دست بگيريم و يك گام ديگر از اقتصاد نفت محور دور شويم اما گويي برخي افراد سود جو نه تنها به توليد و اقتصاد فكر نمي كنند بلكه همچنان با ورود برخي اقلام غير ضروري در بخش كشاورزي تيشه خود را براي ضربه به كشاورزي داخلي تيز تر نيز كرده اند.



استان كرمان در كنار اقليم بياباني خود در شهرستانهاي بافت و رابر چهره اي ديگر از طبيعت را نمايان كرده است.

رودخانه هاي پر آب مراتع سرسبز و پر باران، باغهاي گسترده انواع ميوه هاي سردسير و كوهستانهاي سر به فلك كشيده و مملو از جنگلهاي سر سبز با گسترده وسيع، اين خطه را به يكي از زيباترين نقاط ايران تبديل كرده است كه در كنار زيبايي هاي بصري پتانسيلهاي ويژه كشاورزي را نيز در خود جاي داده است.

بافت دومين توليد كننده گردوي ارگانيك كشور

شهرستان بافت در كرمان يكي از مهمترين قطبهاي توليد گردو در كشور محسوب مي شود بطوريكه عنوان دومين توليد كننده كشور را يدك مي كشد و محصول گردوي اين شهرستان به صورت كاملا ارگانيك و فاقد هر گونه كوددهي و سم پاشي توليد و به بازار عرضه مي شود بطوريكه طعم گردوي بافت بخوبي از ساير محصول گردوي مناطق ديگر قابل تشخيص است.

آنچه كه بيش از هر چيز در خصوص گردوي بافت مورد توجه مي باشد اين است كه بافت بيشترين سطح زير كشت باغهاي گردوي كشور را در اختيار دارد و از سوي ديگر رتبه توليد اين استان بعد از تويسركان قرار گرفته است كه به همين دليل طي سالهاي اخير جايگزين كردن ارقام پر محصول و سازگار با شرايط اقليمي كرمان مورد توجه قرار گرفته است.



گردوي كرمان مزيت اقتصادي كشور

۱۰ هزار هكتار باغ گردوي اين شهرستان با توليد سالانه ۱۴ هزار تن يك ظرفيت ويژه اقتصادي در منطقه ايجاد كرده است كه در صورت سرمايه گذاري و توجه بيشتر به كشاورزان و حمايتهاي بخش كشاورزي مي توان از آن به عنوان يك تكيه گاه اقتصادي بي نظير نگريست.

اما آنچه كه تاكنون در اين شهرستان و در بخش كشاورزي روي داده است كم فروغ و غير قابل توجه است.

به گونه اي كه به دليل عدم وجود سازوكار مشخص در بخش گردو توليد محصول همچنان به صورت سنتي انجام مي شود و اغلب اقلام گردوي منطقه كم بازده است و جايگزيني سريع اين اقلام با گونه پر محصول از ضروريات اين بخش محسوب مي شود.

از سوي ديگر به دليل عدم توجه به بازاريابي محصول گردوي كرمان متاسفانه اغلب محصول به وسيله دلالان خريداري مي شود و پس از انتقال به ساير شهرها و به خصوص قطب نخست توليد گردوي كشور با برند تويسركان اين محصول فروش مي رود و در واقع سود محصول پس از بسته بندي در شهرهاي ديگر به جيب ديگران مي رود.



عدم وجود كارخانه بسته بندي و نظام تدوين شده بازاريابي و برند مشخص گردوي بافت موجب شده است كشاورزان بافت با ضرر مواجه شوند و از سوي ديگر كرمان نيز از يك زيربناي اقتصادي بومي محروم مانده است.

از سوي ديگر خشكسالي و عدم تدبير در خصوص رفع مشكل كم آبي در باغهاي گردو و همچنين گسترش سريع كرم خراط به عنوان مخرب ترين تهديدي كه باغهاي گردو با آن مواجه هستند دردسر ساز شده است.

كرم خراط به باغهاي گردو كرمان آتش مي زند

شيوع آفت خرم خراط كه پس از انتقال نهال آلوده از استانهاي شمالي به بافت آغاز شد از سال ۷۷ به موازات خشكسالي خسارات جبران ناپذيري به گردوي بافت زده است بطوريكه تنها راه مبارزه با گسترش بيماري قطع درختان آلوده و آتش زده آنها است.

عدم كنترل اين آفت هر سال خسارات زيادي را به باغهاي استان كرمان وارد مي كند كه تنها در بافت سه هزار هكتار باغ آلوده شده اند و اين روند ادامه دارد.

نكته جالب و در عين حال خطرناك، اين است كه شيوع اين آفت كه باغهاي آلوده را صد در صد به نابودي مي كشاند در فصل خشكسالي بيشتر است.



با اين حال با تشكيل انجمن گردو با همكاري اتاق بازرگاني سعي شده است از ميزان خسارات و نا هماهنگي ها در توليد گردو كه از مهمترين اقلام كشاورزي كرمان محسوب مي شود كاشته شود.

تشكيل انجمن گردو بارقه اي اميد در دل كشاورزان

روز پنجشنبه با همكاري بخش خصوصي در نهايت انجمن گردوي دومين قطب توليد اين محصول در هتل پارس كرمان راه اندازي شد و اميدها را در دل كشاورزان زنده تر كرد.

اين اقدام در سال توليد ملي و حمايت از سرمايه و كار ايراني، نويد بخش روزگاري نو براي گردو كاران استان كرمان محسوب مي شود.

اين انجمن كه با هدف تدوين نقشه راه براي گردوي كرمان تشكيل شده است مي تواند با زمينه سازي در راستاي بسته بندي و معرفي برند گردوي استان كرمان سود ناشي از اين محصول را عايد كشاورزان كند.

گردو در سايه پسته پنهان مانده است

علي زيبا چهره، كارشناس اقتصاد كشاورزي استان كرمان در گفتگو با مهر اظهارداشت: كرمان جزو قطبهاي كشاورزي كشور است و در ميان انواع محصولات كشاورزي استان كرمان حداقل در ۱۰ محصول رتبه اول توليد را در كشور دارد كه در صدر آنها از لحاظ اقتصادي پسته قرار دارد.

وي ادامه داد: اما در رده هاي بعد بدون ترديد خرما و گردو قرار دارند كه به نظر مي رسد در سايه پسته پنهان مانده اند و نياز به ساماندهي دارند.

زيبا چهره گفت: در اكثر ۲۳ شهرستان كرمان درخت گردو كشت مي شود اما بدون شك بهترين گردوي كرمان در بافت و رابر برداشت مي شود.

وي ادامه داد: اين گردو به خصوص از لحاظ كيفيت بي نظير است و بدون استفاده از هيچ عنصر شيميايي توليد مي شود.

وي با ابراز تاسف از وجود گردوي ساير استانها در كرمان گفت: علت اين امر بي توجهي هاي صورت گرفته به اين مزيت بي نظير اقتصادي در استان كرمان است.

كرمان در حسرت برند گردو

اين كارشناس اقتصاد كشاورزي ادامه داد: آب و هوا و اقليم بافت و رابر شرايطي را مهيا كرده است كه باغهاي اين شهرستانهاي استان كرمان مملو از گردو است اما متاسفانه اين گردوهاي بدون بسته بندي به مردم فروخته مي شود و حتي برند گردوي كرمان نيز تعريف شده نيست.

وي با اشاره به خلاء خوشه گردو و پرداختن به اين محصول به عنوان يك مزيت اقتصادي گفت: در واقع پس از برداشت محصول در بهترين حالت دلالان از استانهاي ديگر به كرمان مي آيند محصول را خريداري مي كنند و به استانهاي ديگر به ويژه همدان منتقل مي كنند و به اسم گردوي آنجا مي فروشند.

وي ادامه داد: در برخي موارد نيز محصول پس از بسته بندي در كارخانه هاي ديگر استانها، داراي سود افزوده مي شود و از كشور خارج مي شود.

وي با اشاره به خلاء روشهاي مكانيزه همچون برداشت محصول گفت: كشاورزي كرمان بايد در كنار پسته ساير محصولهاي صادراتي را نيز تعريف كند.



همچنين رئيس اتاق بازرگاني استان كرمان نيز در خصوص گردوي كرمان به مهر گفت: مهمترين مشكل گردوي استان كرمان عدم بسته بندي است.

محسن جلال پور ادامه داد: تا كنون به دليل عدم وجود انجمن گردو مشكلاتي در اين بخش وجود داشت كه اميدواريم با جمع شدن توليد كنندگان گردو در اين انجمن و كنار گذاشتن اختلاف نظرها بهترين شرايط براي رسيدن به جايگاه مناسب ايجاد شود.

لزوم ايجاد كارخانه هاي بسته بندي و فرآوري گردو در كرمان

وي از سرمايه گذاران استان كرمان خواست در بحث ايجاد كارخانه هاي فرآوري گردو سرمايه گذاري كنند و سود افزوده محصول را در كرمان ايجاد كنند.

جلال پور ادامه داد: با توجه به شرايط خاص اقتصادي بايد به سمت اقتصاد غير نفتي و افزايش توليد ملي حركت كنيم كه در كنار آن افزايش كيفيت نيز مد نظر است.

وي خشكسالي را از ديگر مشكلات توليد محصولات كشاورزي در كرمان اعلام كرد و گفت: بحران خشكسالي در كرمان بايد جدي گرفته شود و مسئولان در سطح ملي بايد هر چه زودتر در اين زمينه چاره انديشي كنند.

وي با اشاره به راه اندازي انجمن گردو كرمان ابراز اميدواري كرد كه با افزايش برداشت در سطح بزودي كرمان در كنار كيفيت بيشترين توليد محصول را نيز در دست گيرد.

دسته ها : توليد ملي
آيت‌الله مكارم ‌شيرازي با بررسي دلايل بروز مشكلات اقتصادي و فرهنگي، بر حمايت از توليدات داخلي و برخورد با دزدان ثروت‌هاي هنگفت ملت تاكيد كرد.

ايسنا: آيت‌الله مكارم شيرازي، امروز چهارشنبه، 30 فروردين ماه در ابتداي درس خارج فقه خود كه در مسجد اعظم قم برگزارشد با اشاره به مشكلات جامعه، اظهارداشت: امروز در جامعه با دو مشكل مهم داخلي و يك مشكل خارجي مواجه هستيم كه بايد با تدبيرحل كنيم.

وي افزود: مشكلات اقتصادي جامعه از سه عامل، فشار خارجي، نبودن تدبير داخلي و دست هاي سود جويي كه با تبليغات كذايي باعث مي‌شوند مردم اجناس خارجي را خريداري كنند، سرچشمه مي گيرد.

اين مرجع تقليد جهان تشيع تصريح كرد: مقام معظم رهبري به زيبايي امسال را به نام «حمايت از توليد ملي و كار سرمايه ايراني» نامگذاري كردند؛ بر اين اساس ما بايد توليد داخل را دريابيم و با برنامه ريزي و تدبير و صرفه جويي مردم، از آن حمايت نماييم.

توصيه‌‌اي به قواي سه‌گانه

وي خاطرنشان كرد: همه مردم مي‌خواهند كه جلوي دزدان ثروت‌هاي هنگفت گرفته شود، بنابراين بايد قواي سه گانه دست بدست هم بدهند تا جلوي اسراف كاري‌ها گرفته شود.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه سايت‌ها وشبكه‌هاي ماهواره‌اي بيگانه عقايد مردم را نشانه گرفته‌اند، اظهارداشت: در برنامه فرهنگي موجود جامعه دومشكل داريم؛ از يك سو ماهواره‌ها و سايت‌هاي ضد اخلاقي و فرهنگي مرتب براي از بين بردن عقايد مردم تلاش مي‌كنند، از سوي ديگر دشمنان و بازيچه هاي آنها تا جايي پيش رفتند كه مسلمات و ضروريات دين را زير سئوال برده و زناي با محارم را حق تلقي مي كنند!

انتقاد از برخي برنامه‌هاي ارشاد

اين مرجع تقليد با اشاره به برنامه هاي فرهنگي داخل كشور، يادآور شد: برنامه هاي فرهنگي مناسبي براي مقابله با اين مشكلات وجود ندارد؛ گاهي برخي از برنامه ها ي ارشاد مشكلاتي را به وجود مي آورد و آموزنده نيست.

وي در ادامه با اشاره به عملكرد دشمنان نظام جمهوري اسلامي ايران، تاكيد كرد: دشمنان اصرار دارند كه ما را از دستيابي به علوم به خصوص حق انرژي هسته‌اي منع كنند؛ در اين شرايط نبايد جبهه جديدي را باز كنيم، بلكه بايد با وحدت در مقابل آنان بايستيم.

وي در پايان ساخت: بايد براي عاقبت بخيري همه دعا كنيم و از خداي متعال بخواهيم كه دشمنان ما را به خودشان مشغول سازد.

دسته ها : توليد ملي
منطق قرآن كريم اين است كه هيچ گاه در برابر ظلم و ستم كوتاه نياييد و قدرت خود را براي مقابله هرچه تمام تر با آنها بسيج كنيد: (وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ : و هر چه در توان داريد از نيرو بسيج كنيد.) (الأنفال: ۶۰)

تبيان: با پيروزي انقلاب اسلامي در بهمن سال ۵۷ و كوتاه شدن دست قدرت هاي استكباري نظير آمريكا از منابع سرشار ايران و سرنگوني رژيم ستم شاهي در اين كشور، فصل جديدي در تاريخ ملت بزرگ ايران و همچنين دور جديدي از دشمني هاي مستكبران بر عليه انقلاب اسلامي آغاز شد كه در طول گذشت مدت قريب به سه دهه از عمر پرفراز و نشيب ايران اسلامي همواره شاهد انواع و اقسام اين دشمني ها بوده ايم.

روزي به همه هم پيمانان خود در مجامع بين الملي اعلام كردند كه هدف فقط سرنگوني اين انقلاب است و همه با هم بايد دست به دست هم دهيم تا به هدف خود برسيم و بار ديگر فرياد فرعون را فراعنه زمان اعلام كردند كه:

(فَأَجْمِعُوا كَيْدَكُمْ ثُمَّ ائْتُوا صَفًّا وَ قَدْ أَفْلَحَ الْيَوْمَ مَنِ اسْتَعْلى: پس نيرنگ خود را گرد آوريد و به صف پيش آييد. در حقيقت، امروز هر كه فايق آيد خوشبخت مى‏شود.)( طه : ۶۴)

روزي ديگر بودجه ها و هزينه هاي كلان را براي سرنگوني انقلاب اسلامي تصويب كردند تا نگذارند انقلاب اسلامي لحظه اي به پيشرفت و پيروزي نزديك شود :

(إِنَّ الَّذينَ كَفَرُوا يُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمْ لِيَصُدُّوا عَنْ سَبيلِ اللَّهِ: بى‏گمان، كسانى كه كفر ورزيدند، اموال خود را خرج مى‏كنند تا [مردم را] از راه خدا بازدارند.) ( الأنفال : ۳۶)

روزي نيرنگ و حيله و فريب را وسيله اي براي رسيدن به اهداف شوم خود انتخاب كردند اما خداوند به همه كساني كه در راه او و براي او قدم بر مي دارند فرمود:

(وَ اصْبِرْ وَ ما صَبْرُكَ إِلاَّ بِاللَّهِ وَ لا تَحْزَنْ عَلَيْهِمْ وَ لا تَكُ في‏ ضَيْقٍ مِمَّا يَمْكُرُون: و صبر كن و صبر تو جز به [توفيق‏] خدا نيست و بر آنان اندوه مخور و از آنچه نيرنگ مى‏كنند دل تنگ مدار.)( النحل : ۱۲۷)

به طور قطع و يقين از جمله عوامل مهم ناكامي بيگانگان در مقابله با انقلاب اسلامي نگاه نافذ و بصيرت بالاي رهبران نظام جمهوري اسلامي ايران در شناسايي دشمنان و روش هاي دشمني آنان با انقلاب اسلامي بوده است.

در اين راستا رهبر معظم انقلاب در طي سال هاي رهبري خود سه گام مهم در خنثي كردن اهداف و نقشه هاي شوم دشمن برداشته اند كه به تبيين هر كدام از آنها مي پردازيم :

۱) دشمن شناسي

ايشان در سخنراني هاي مختلف خود به اهميت دشمن شناسي پرداخته اند و در مواقع و شرائط مختلف اهداف و برنامه هاي نظام سلطه را براي همگان تبيين كرده اند و صراحتاً اعلام كردند كه: (يك ملت بايد دشمن را بشناسد، نقشه دشمن را بداند و خود را در مقابل آن تجهيز كند.)( روزنامه كيهان ۷ فروردين ۸۶)

۲) قطع رابطه با دشمنان

ايشان پيرامون رابطه با دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامي بارها و بارها در سخنراني هاي متعدد اظهار داشتند كه: (قانون الهى اين است كه شما بمانيد، شما قوى شويد، شما پيروز شويد؛ ان‌شاءاللَّه پيروز هم خواهيد شد و ما هيچ احتياجى به رابطه با امريكايي ها نداريم؛ هيچ احتياجى به مذاكره و رابطه با اينها نداريم و على‌رغم ميل دشمنان ملت ايران، ملت ما ان‌شاءاللَّه مدارج ترقّى و پيشرفت را روزبه‌روز بيشتر خواهد پيمود.)(خطبه هاي نماز جمعه تهران : ۱۳۷۶/۱۰/۲۶)

۳) كسب اقتدار و آمادگي كامل در مقابل دشمن

رهبر معظم انقلاب در سال هاي اخير با نام گذاري سال ها گامي بلند ديگري در مأيوس كردن دشمنان انقلاب اسلامي داشتند و ملت استوار ايران را در مقابله با هرگونه تحريم و تهديد بسيج كرده اند .

حال با شروع سال جديد و موج تحريم ها و تهديد هاي دشمنان, معظم له با نام گذاري اين سال به نام توليد ملي و حمايت از توليد و سرمايه داخلي بار ديگر ثابت كردند كه ايران اسلامي بر مواضع خود در دستيابي به فناوري هاي روز دنيا به هيچ وجه كوتاه نمي آيد و با تمام قدرت در راه رسيدن به كامل ترين و بهترين فناوري هاي روز دنيا تلاش مي كند .

روشن است كه يكي از بزرگترين حربه هاي دشمنان در مقابل موج خروشان ملت ايران تحريم هاي متعددي است كه به مرحله اجرا گذاشتند و براي مقابله با اين تحريم ها, توليد ملي يكي از بهترين راه هاي موجود است كه مي تواند اميد دشمنان را تبديل به يأس و نا اميدي كند.
توليد

اهميت توليد ملي از منظر قرآن كريم

اهميت توليد ملي را مي توان از آيات متعددي از قرآن كريم استفاده كرد كه در اين مجال كوتاه به بررسي بعضي از آيات مي پردازيم:

۱) جامعه اسلامي زير سلطه بيگانگان قرار نگيرد :

(وَ لَنْ يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكافِرينَ عَلَى الْمُؤْمِنينَ سَبيلاً : و خداوند هرگز بر [زيانِ‏] مؤمنان، براى كافران راه [تسلّطى‏] قرار نداده است.)(النساء: ۱۴۱)

يكي از آياتي كه مي توان اهميت توليد ملي را از آن استفاده كرد اين آيه شريفه است كه با صراحت تمام بيان مي كند كه جامعه اسلامي بايد در صدد باشد كه در زير سلطه بيگانگان و دشمنان قرار نگيرد و روشن است كه وابستگي اقتصادي همان طور كه امام خميني رحمه الله عليه فرمودند منشأ تمام وابستگي ها و در نتيجه قرار گرفتن در تحت سلطه بيگانگان خواهد بود :

(اگر ما يك وابستگي اقتصادي داشته باشيم اين موجب مي‏شود كه وابستگي سياسي هم پيدا بكنيم، وابستگي نظامي هم پيدا بكنيم. مملكتمان باز برگردد به آن حالتي ‏كه سابق بود.) (بيانات در جمع انجمن اسلامي كاركنان وزارت صنايع و معادن:سال ۱۳۵۸)

پس براي اينكه بيگانگان سلطه اي بر جامعه اسلامي نداشته باشند بايد به مرحله اي از توليد برسيم كه كليه كالاهاي مورد نياز جامعه در كشور توليد شود و نيازي به كشورهاي بيگانه براي واردات بعضي از محصولات نداشته باشيم .

۲) بسيج تمام نيروها در برابر دشمنان

منطق قرآن كريم اين است كه هيچ گاه در برابر ظلم و ستم كوتاه نياييد و قدرت خود را براي مقابله هرچه تمام تر با آنها بسيج كنيد:(وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ : و هر چه در توان داريد از نيرو بسيج كنيد.)(الأنفال: ۶۰)

مقام معظم رهبري در راستاي اجرايي شدن بسيج نيروها در برابر دشمنان اين سال را سال توليد ملي نام گذاري كردند و صراحتاً فرمودند: (ممكن است آمريكا خطرهائى براى كشورهاى ديگر ايجاد كند؛ ممكن است ديوانگى كنند. البته من همين جا بگويم؛ ما سلاح اتمى نداريم، سلاح اتمى هم نخواهيم ساخت، اما در مقابل تهاجم دشمنان - چه آمريكا و چه رژيم صهيونيستى - براى دفاع از خودمان، در همان سطحى كه دشمن حمله كند، به آنها حمله خواهيم كرد.)( بيانات در حرم رضوي در آغاز سال ۹۱)

و مسلم است كه يكي از بزرگترين عوامل براي مقابله با تهديدات دشمنان رسيدن به مرحله اي است كه نيازهاي جامعه اسلامي در درون كشور توليد شود و نيازي به كشورهاي ديگر وجود نداشته باشد.

۳) چشم داشتن به امكانات ديگران از عوامل انحطاط

خداوند متعال در آيات الهي به اين حقيقت اشاره مي كند كه چشم داشتن به امكانات ديگران يكي از مهمترين عوامل سقوط يك جامعه است. جامعه اي كه با وجود دارا بودن امكانات و استعداد هاي فروان به امكانات ديگران چشم داشته باشد اين جامعه نمي تواند از عزت كافي برخوردار باشد و مدام براي بهره وري از امكانات ديگران بايد در برابر آنها سر تعظيم فرود بياورد و در برابر آنها خضوع و خشوع كند .

خداوند متعال در آيات الهي به پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله) توصيه مي كند تا به امكانات ديگران چشم نداشته باشد:

(وَ لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلى‏ ما مَتَّعْنا بِهِ أَزْواجاً مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَياةِ الدُّنْيا لِنَفْتِنَهُمْ فيهِ وَ رِزْقُ رَبِّكَ خَيْرٌ وَ أَبْقى: و زنهار به سوى آنچه اصنافى از ايشان را از آن برخوردار كرديم [و فقط] زيور زندگى دنياست تا ايشان را در آن بيازماييم، ديدگان خود مدوز، و [بدان كه‏] روزىِ پروردگار تو بهتر و پايدارتر است.)(طه: ۱۳۱)

همچنين بيان مي كند كه در برابر امكاناتي كه به ديگران داده ايم شما بر توانايي ها و امكانات خود تكيه كنيد نه اينكه خود را با كشورها و شخصيت هاي مختلف مقايسه كنيد و از كمبود هاي خود غمگين و ناراحت بشويد چرا كه اين طرز تفكر نشانه عدم رشد كافى و احساس حقارت درونى و كمبود همت مى باشد.

ملتي كه مي خواهد در برابر مستكبران دنيا با عزت و سربلندي قد علم كند به جاي اينكه مدام خود را با سرمايه ها و پيشرفت هاي آنها مقايسه كند ، نيروى فكرى و جسمانى خويش را در راه رشد و ترقى خويشتن به كار مى گيرد، و به خود مى گويد من چيزى از ديگران كمتر ندارم و دليلى ندارد كه نتوانم از آنها پيشرفت بيشترى كنم ، من چرا چشم به امكانات و پيشرفت هاي آنها كه آن هم فقط در جهت مادي است و در بحران معنويت دست و پا ميزنند بدوزم من خودم بهتر و بيشتر توليد مى كنم .(برگفته از تفسير نمونه)

دسته ها : توليد ملي
گروه صنعتي ايران خودرو درسال توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني و با هدف توسعه بازارهاي صادراتي در اولين نمايشگاه اختصاصي كالاهاي صنعتي ايران در جمهوري خودمختار داغستان شركت مي كند .

ايكوپرس: گروه صنعتي ايران خودرو در اين نمايشگاه خودروهاي سمند اس اي، سمند ال ايكس و سورن رابه نمايش مي گذارد .

اين نمايشگاه از 25 فروردين  سال جاري به مدت سه روز در ماخاچ قلعه پايتخت داغستان داير خواهد بود.

لازم به ذكر است كه جمهوري داغستان با توجه به قرار گرفتن در جنوب فدارتيو روسيه  در ساحل درياي خزر و سهولت در ارتباط زميني و دريايي  با كشورهاي ايران، آذربايجان،گرجستان،قزاقستان و تركمنستان  از موقيعت خاصي برخودار است.

از ويژگي هاي بارز جمهوري داغستان مي توان به توان صنعتي اين كشور در حوزه صنعت حمل نقل اشاره كرد كه با توجه به توسعه خطوط ريلي، دريايي نقش مهمي در جابجاي كالا و بار در روسيه دارد.

دسته ها : توليد ملي
X