دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1033680
تعداد نوشته ها : 4306
تعداد نظرات : 4
 روايت 91
-----------کد لوگوي ما--------- ----- ------
----
Rss
طراح قالب

به رغم هياهوي رسانه‌‌‌اي كه در رابطه با نام خاص سال در ابتداي هر سال صورت مي‌گيرد اين نگراني وجود دارد كه فلسفه و مضمون و مغز شعارهاي تعيين‌شده مورد غفلت قرار بگيرد و با آن برخوردي تشريفاتي گردد و در نهايت اين اقدام، يك سنت و رسم حسنه براي تبرك و تيمن شروع سال جديد تلقي گردد...

گروه اقتصادي برهان/ امين عسگري؛ نوروز امسال نيز هم‌چون سال‌‌هاي گذشته با پيام رهبر فرزانه انقلاب آغاز گشت و ايشان نيز به مانند سنوات قبل، براي سال جديد شعاري معين نمودند. اما در اين ميان و به رغم هياهوي رسانه‌اي كه در رابطه با نام خاص سال در ابتداي هر سال صورت مي‌‌گيرد اين نگراني وجود دارد كه فلسفه و مضمون و مغز شعارهاي تعيين شده مورد غفلت قرار بگيرد و با آن برخوري تشريفاتي گردد و در نهايت اين اقدام، يك سنت و رسم حسنه براي تبرك و تيمن شروع سال جديد تلقي گردد.

اين در حالي است كه نفس اين عمل يعني نام‌‌گذاري و برگزيدن شعار براي يك سال، از ديدگاه علوم راهبردي موضوعي جدي و گاه لازم تلقي مي‌شود به طوري كه در بسياري از موارد يك سازمان و نهاد و حتي يك حركت و جريان را از طريق شعارهاي مطرح شده‌اش مورد نقد محتوايي قرار مي‌دهند و صد البته عملكرد آن را نيز با ميزان تحقق همان شعار مورد سنجش قرار مي‌­دهند.

از اين منظر شايد بتوان طرح يك شعار و ناميدن يك سال را به نامي خاص، نشانه‌اي از عزم و اراده‌‌ي رهبري يك نظام براي هدفمند نمودن حركت و سو گيري مجموعه‌‌ي نظام و نيز هدفمند نماياندن به ناظران بيروني تلقي نمود.اما آنچه كه بيش از خود اين اقدام اهميت دارد و نام و شعار امسال را قدري با قبل متفاوت ساخته است، نحوه‌ي طرح آن است. به طوري كه اين تفاوت هم در مقدمه‌چيني و طرح مسأله و هم به هنگام تشريح ابعاد آن كاملاً به چشم مي‌‌خورد.

ايشان به هنگام طرح مسأله و در تبيين دلايل نام‌‌گذاري اين سال؛

اول، به ارايه‌ي تصويري از وضع موجود و مطلوب حوزه‌هاي مختلف حاكميتي در كشور پرداختند و با اتكا به دلايل مختلف و برشمردن ضعف‌ها و قوت‌ها، حوزه‌ي اقتصاد را همچون سال گذشته نسبت به ساير حوزه‌ها بيشتر نيازمند توجه دانستند.

دوم، به بررسي تهديدها و فرصت‌هاي مختلفي كه در پيش روي اقتصاد ايران قرار دارد پرداختند.

سوم، بر اين موضوع تاكيد كردند كه طرح اين شعار پس از بررسيهاي متعدد كارشناسي و مشورت‌هاي فراوان با متخصصان حوزه‌هاي مختلف صورت گرفته است.

همچنين تفاوت مهم ديگري كه در طرح شعار امسال مشهود بود نحوه‌‌ي تشريح واكاوي ابعاد موضوع با نگاهي سيستمي و ارايه‌ي رهنمودهاي متعدد براي اجرايي ساختن آن بود. دليل اين امر را نيز بايد تجربه و ذهنيت ايشان از ساليان گذشته و نحوه‌ي مواجهه با نام و شعار سال دانست. متاسفانه در طي سال‌هاي قبل بسياري از مديران اجرايي و مسوولين نظام نام‌گذاري سال را صرفاً يك اقدام نمادين و نه يك حركت استراتژيك تلقي مينمودند. مروري بر اقدامات متداولي كه در واكنش به اين موضوع انجام ميگرفت مبين اين حقيقت تلخ است.

در بهترين حالت درهفته‌‌هاي نخستين هر سال، كارشناساني براي تبيين اين موضوع در رسانه‌ي ملي و در برخي مطبوعات به تبيين موضوع مي‌پرداختند و در سطح دستگاه‌‌هاي اجرايي نيز طي اولين جلسات بر ضرورت توجه به شعار سال و ساماندهي كليه‌ي اقدامات در راستاي آن تاكيد مي‌گرديد و ابلاغيه‌هاي متعددي نيز از سوي اين مراجع به دستگاه‌‌هاي تابعه صادر مي­‌گرديد و در پي آن، در هر دستگاه كميته و كارگروهي براي اجرايي‌كردن و پي‌گيري آن تشكيل مي‌گرديد كه متاسفانه در بسياري از موارد خروجي اين كميته‌ها چيزي جز تصويب برگزاري يك همايش در ارتباط با موضوع و شعار سال نبوده‌است. به همين جهت است كه همه ساله در اوايل سال شاهد فراخوان‌‌هاي متعددي از دستگاه‌‌هاي مختلف در ارتباط با همايشي پيرامون شعار سال بوده‌‌ايم.

البته با در نظر گرفتن فواصل زماني لازم، عمو ما برگزاري اين همايش‌ها در سه ماهه‌ي آخر سال انجام شده و طي آن كارشناسان و اساتيد دانشگاه با ارايه‌ي مقالاتي (بيشتر آكادميك و كمتر اجرايي) به بحث و تبادل نظر پيرامون شعار سال ميپرداختند كه مطابق روال بيشتر همايش‌هاي اين‌چنيني، عموم مقالات بر ضرورت موضوع و اهميت پرداختن به آن تاكيد ورزيده و در بهترين حالت موانع تحقق آن را مورد مداقه قرار ميدادند و لذا فرصت چنداني براي اقدام عملي و موثر باقي نمي‌ماند.

به‌طور مسلم مسايل گفته شده از نگاه رهبر انقلاب مخفي نمانده است و به عنوان مثال شايد به همين دليل بوده است كه بعد از سپري شدن سالي كه با نام مقدس مولاي متقيان ناميده شده بود، مجدداً سالي را به نام سيره عملي ايشان اختصاص دادند تا شايد منظور اصلي از نام‌گذاري سال‌ها درك گردد. اما اين بار شاهد آن هستيم كه نه فقط وظيفه تشريح دلايل و اهميت نامگذاري سال را به عهده گرفتند (و از اين رهگذر جلوي اتلاف صدها ميليون بودجهاي را كه قرار بود به اين موضوع اختصاص يابد گرفتند) بلكه راهكارهاي اجرايي شدن و موانع تحقق آن را نيز در قالب بررسي سيستمي مسأله و الزامات نگاه سيستمي به روشني بيان كردند.

در اين راستا و از همين رو بود كه ايشان بر اجراي اقداماتي همزمان در چند حوزه تاكيد نمودند. ايشان شرط موفقيت و عملي شدن اين شعار يعني حمايت از توليد داخلي را تلاش هم‌زمان سه ركن اصلي و ذياثر يعني دولت، مردم و بازار (بخش خصوصي) عنوان نمودند كه در ادبيات توسعه اقتصادي از آن‌ها به عنوان اضلاع سه‌گانه‌ي مثلث توسعه ياد ميشود.دليل اين تاكيد را بايد رويكردهاي يك‌جانبه و تك بعدي دولت‌مردان به مسأله توسعه اقتصادي در طول سال‌هاي گذشته دانست. به عنوان مثال برخي از دولتها بدون توجه به مردم گمان ميكردند كه تنها با اتكا بر بخش خصوصي و يا اصطلاحاً بازار، ميتوانند مشكلات اقتصادي را حل كنند.

برخي ديگر از دولت‌ها نيز معتقد بودند كه با اولويت قرار دادن سليقه و اختيارات مردم و تلاش براي فرهنگ سازي و يا در اصطلاح، گفتمان سازي و فعال‌سازي تشكل‌هاي مردم نهاد و واگذاري فعاليت‌هاي سياسي و اقتصادي به آنان ميتوانند گره مسايل اساسي توسعه را بگشايند. بعضي از دولت‌ها نيز بر اين باور بودهاند كه ايراد دولت‌هاي قبل غفلت از خود دولت و اركان و ساختار آن بوده است و لذا بيشترين تلاش و همت خود را مصروف اصلاح ساختار دولت و نيز كار و دوندگي بيشتر نمودند. اما همچنان كه پيش‌تر نيز يادآور شديم و در كلام رهبر انقلاب نيز به روشني منعكس گرديده است، بر اساس تفكر سيستمي در توسعه‌ي اقتصادي هيچ يك از اين نگرش‌ها كامل نبوده و تنها چيزي كه دستيابي به رشد و توسعه مستمر را تضمين ميكند، توجه و پاسداشت هر سه ضلع مثلث ياد شده ميباشد.

ناگفته نماند كه طرح نظريه اضلاع سه‌گانه نيز در واقع پاسخي به مسايل قديمي و ريشهدار علم اقتصاد است. از دير باز درباره جايگاه دولت ميان علماي اقتصاد بحث‌هاي زيادي در جريان بوده است كه روي ديگر اين سكه نقش بخش خصوصي و اساساً نظام بازار مي‌باشد. همچنين در اقتصاد سياسي بحث‌هاي فراواني پيرامون چگونگي ايفاي نقش مردم در توسعه‌ي اقتصادي صورت گرفته است. آنچه مسلم است تا زماني كه حدود و ثغور اضلاع سه‌گانه مشخص نگردد نظام اقتصادي سامان نمييابد.

به همين‌جهت است كه ايشان در بياناتشان ضمن تاكيد بر نقش موثر دولت، اين نكته را نيز به صراحت عنوان كردند كه وظيفه‌‌ي اصلي دولت حمايت و تأمين زير ساخت‌‌ها براي بخش‌‌هاي صنعت و كشاورزي است و در واقع با اين بيان نسبت به دولتي شدن بيشتر اقتصاد به بهانه‌ي حمايت از توليد هشدار دادند. روي ديگر اين موضوع حضور بخش خصوصي توان‌مند و فراگير است كه مطابق بيانات ايشان ايفاگر نقش اصلي در امر توليد مي‌‌باشد. در حقيقت نيز تنها بخش خصوصي است كه مي‌تواند با انگيزه‌ي بالاي اقتصادي و انجام محاسبات دقيق و بهره‌گيري از دانش روز، منابع را به شكل صحيح تركيب نموده و محصولي درخور سليقه بازار توليد نمايد.

مسأله‌ي قديمي ديگر، مسأله‌ي مديريت تقاضا است. در يك اقتصاد بسته بسياري از اقتصاددانان بر اين باور بودهاند كه براي هر ميزاني از توليد ، تقاضاي كافي وجود خواهد داشت و بنابراين نگراني از بابت ايجاد ركود و فروش نرفتن محصولات وجود نخواهد داشت. اما به دليل وجود تجارت خارجي به خصوص حجم بالاي واردات و نيز مسايلي همچون عدم شفافيت‌‌ها و تأخير‌هاي اطلاعاتي در بازار كه پرداختن به آن‌‌ها از حوصله اين نوشتار خارج است اين امكان وجود دارد كه براي توليد فراوان داخلي تقاضاي كافي وجود نداشته‌باشد كه در اين صورت يا اقتصاد با ركود و در پي آن بي‌كاري مواجه مي‌شود و يا با دخالت دولت براي خريد محصولات مازاد، تورم گريبان اقتصاد را خواهدگرفت. ضمن اينكه اين‌گونه حمايت دولتي در بلند مدت از كيفيت محصولات داخلي نيز خواهد كاست. بنابراين تلاش صنعت‌گران و بازاريان و حمايت دولت تنها وقتي به ثمر خواهد نشست كه مردمان يك كشور خريد محصولات آن كشور را تضمين كنند و به عبارت ديگر براي توليدات داخلي تقاضاي كافي در داخل وجود داشته‌باشد.

از همين رو است كه ايشان نقش مهم مردم را در تكميل اين چرخه يادآور شدند و بر فرهنگ‌سازي به منظور ايجاد حس تفاخر به خريد و تملك توليد داخلي تاكيد كردند. اكنون كه كليات اين مسأله روشن گشته‌است بر رسانه‌ها و اصحاب قلم و نيز مبلغين و خطبا فرض است كه با همين نگاه سيستمي موضوع را دنبال نموده و زواياي مختلف آن و الزامات عملي آن را براي آحاد مردم و حتي مسوولين ارشد و مياني تشريح نمايند. از اين رو در نوشتارهاي آتي، هر يك از اين اضلاع سه‌‌گانه و نقش آن و نيز چگونگي اقدام موثر آن‌‌ها به تشريح مورد بررسي و كنكاش قرار خواهد گرفت.(*)

منبع:پايگاه برهان

رهبرمعظم انقلاب اسلامي تصريح كردند: جوانان ما خودشان آن را تهيه كردند. كار پيچيده و سختي بود اما از عهده (آن) برآمدند و انواع و اقسام راديو داروها الان در همين مركز تهران با سوخت داخلي توليد مي شود. اين (موفقيت) مال سال 90 است.

حضرت آيت الله خامنه اي فرمودند: در سال 90 توليد صفحه سوخت را در كشور انجام دادند، در همين صنعت هسته اي كه اگر بخواهم آن را هم شرح دهم طولاني مي شود. اجمالا، آن موقع كه صحبت تبادل اورانيوم توليد داخل بود (در اين چارچوب كه ) اورانيوم 3.5 درصد را بدهيد به روسيه ، روسيه 20 درصد كند، بدهد به فرانسه و فرانسه صفحه سوخت كند بدهد به شما. يعني هفت خوان رستم. اين صفحه سوخت را دانشمندان ما و جوانان ما گفتند كه خودمان درست مي كنيم. همت كردند، درست كردند، گزارش دادند و نشان دادند كه اين (موفقيت نيز) مال سال 90 است.

ايشان اظهارداشتند: افزايش 6 برابري داروهاي نوتركيب، افزايش صادرات كالا و خدمات دانش بنيان؛ اين ها همه مربوط به سال 90 است؛ اين ها بخشي از دستاوردهاي سال جهاد اقتصادي است، (اينها) پيشرفت علمي و پيشرفت فناوري و نشاندهنده اقتدار علمي كشور است اما داراي تاثير مستقيم اقتصادي براي كشور؛ جهاد اقتصادي يعني اين .

رهبر معظم انقلاب اسلامي خاطرنشان كردند: در پايان سال 90 درهمين هفته گذشته از پژوهشگاه صنعت نفت بازديد كردم. چيزهايي انسان آنجا مشاهده مي كند كه نظاير آن را در برخي پژوهش گاه هاي علمي كشور مي بيند ، انسان به اين نتيجه مي رسد كه اينها استثنا نيست. قاعده است. اين پديده هاي مهم كه يك روزي ملت ما در خواب هم نمي ديد اين پيشرفت ها تحقق پيدا كرده و وبه شكل قاعده درآمده است.

حضرت آيت الله خامنه اي تصريح كردند: در درجه اول، روحيه و فكر جهادي حاكم بر مجموعه بود، مجموعه دانشمندان با روحيه جهادي كار مي كردند. مثل اين كه جهاد مي كردند و با روحيه فردي كه در جبهه جهاد في سبيل الله كار مي كرد، اين فرق مي كند با كسي كه براي مقام شهرت و يا براي خود علم كار كند، جهاد في سبيل الله اين روح حاكم بر مراكز علمي ما است كه اين خيلي ارزش دارد.

ايشان اظهارداشتند: خصوصيت دوم اين بود ، دانشمندان ما اين تحريم هايي را كه بر ملت ما تحميل كرده اند يك فرصت مي دانند؛ در خلال اين بازديد گفتند الحمدلله كه ما را تحريم كردند، به خود آمديم در درون جوشيديم. روحيه فرصت بودن تحريم دشمنان خيلي باارزش است لذا ساخت داخلي را جدي گرفتند به ساخت داخلي جوانان ميدان دادند و همين طور كار دارد پيش مي رود و مثل چشمه جوشاني كار مي جوشد.

رهبر معظم انقلاب اسلامي فرمودند: خصوصيت سوم كه در آنها ديدم اعتماد به نفس بالا است، بخشي از صنعت نفت در انحصار سه چهار كشور در دنيا است كه اجازه نمي دهند كسي وارد شود. كشور ما در سال هاي طولاني خواسته و به آنها پرداخته است. (درخصوص اين) كارهاي پيچيده اين اعتماد به نفس خيلي با ارزش است.براي يك ملت ، براي دانشمندان يك ملت و جوانان ملت.همت گماشتند، ما مي توانيم و خودمان مي كنيم و مي سازيم.

حضرت آيت الله خامنه اي خاطرنشان كردند:خصوصيت ديگر جوانگرايي است، كار دست جوان هاست . سررشته امور دست جوان ها است ، جوان مركز نوآوري و خلاقيت و ابتكار است.

ايشان تصريح كردند: خصوصيت ديگر، ارتباط صنعت با دانشگاه است. اين از خواسته هاي ديرينه بنده است. هميشه سفارش مي كردم به مسوولان بخش هاي گوناگون دولت هاي گذشته كه ميان صنعت و دانشگاه ارتباط برقرار كنيد. خوشبختانه در آنجا ديدم كه اين ارتباط برقرار شده است .

رهبر معظم انقلاب اسلامي تاكيد كردند:اين ارتباط بايد عموميت پيدا كند و همه صنايع ما بايد با دانشگاه ها مرتبط شوند و دانشگاه ها متصل شوند. (در اثر اين ارتباط) هم دانشگاه ما و هم صنعت ما رشد پيدا مي كند. اين خصوصيات را من آنجا ديدم. اينها مخصوص مركز علمي و فناوري نفت نيست. در جاهاي ديگر هم مشاهده كرديم كه اين نشان مي دهد كه در كشور اين يك قاعده جاري است.

رهبر معظم انقلاب اسلامي اظهارداشتند: يك عرصه مهم اقتصادي ديگر كه در سال 90 با همت اين ملت انجام گرفته است، عرصه علم و فناوري است. علم و فناوري يكي از پايه هاي اقتدار اقتصادي يك ملت است، با داشتن دانش پيشرفته و فناوري پيشرفته يك ملت هم به ثروت مي رسد و هم به استغناي سياسي مي رسد و هم آبرومند مي شود و هم دستش قوي مي شود.

حضرت آيت الله خامنه اي خاطرنشان كردند: من به خاطر كليدي بودن مساله پيشرفته علم و فناوري ، نسبت به اين مساله حساسم ، از راه هاي مختلف و كانالهاي مختلف، گزارش هاي متفاوتي را تقريبا به طور مستمر دريافت مي كنم و مي توانم به شما قاطعانه عرض كنم، سطح پيشرفت هاي كشور بسيار بيشتر از آن چيزي است كه تاكنون به اطلاع مردم رسيده است.

ايشان تصريح كردند: بر اساس گزارش مراكز علمي معتبر دنيا، اين گزارش مربوط به مراكز علمي خود ما نيست. آنها گزارش مي دهند كه سريعترين رشد علمي جهان امروز در ايران دارد انجام مي گيرد، در سال 90 كه تقريبا برابر بود با سال 2011 ميلادي، گزارش مراكز علمي معتبر اين است كه در سال 2011 كه سه ماه پيش تمام شد، ملت ايران نسبت به سال قبل يعني سال 2010 ميلادي رشد علمي و پيشرفت علمي اش 20 درصد افزايش داشته است.

رهبر معظم انقلاب اسلامي فرمودند: معناي آنها چيست؟ در شرايطي كه دشمنان ملت ايران بر روي سقوط اين ملت شرط بندي مي كردند و مي گفتند ما تحريم هاي فلج كننده را براي ملت ايران در نظر گرفته ايم، ملت ايران اين گونه عمل كرده است.

حضرت آيت الله خامنه اي اظهارداشتند: اين هم گزارش مراكز علمي معتبر دنياست كه در منطقه ايران در رتبه اول سطح علمي و دركل جهان در رتبه 17 است، اين گزارش كساني است كه اگر بتوانند گزارش خلاف عليه ما بدهند، امتناع نمي‌كنند، اينها اين جور اعتراف مي كنند. ما در زيست فناوري پيشرفت كرديم ،اينها مال سال 90 است، در نانو فناوري پيشرفت كرديم. در هوافضا پيشرفت كرديم كه ماهواره نويد پرتاب شد.

رهبر معظم انقلاب اسلامي خاطرنشان كردند: در صنعت هسته اي در سال 90 پيشرفت كرديم و غني سازي 20 درصد محصول كار سال 90 است. اين غني سازي 20 درصد همان چيزي است كه در سال 89 اصرار مي كردند آمريكايي ها و ديگران، براي اينكه ما بتوانيم اورانيوم غني شده 20 درصد را براي مركز اتمي آزمايشگاهي تهران كه مال راديو داروهاست ،راه اندازي كنيم چون سوخت 20 درصدمان تمام شده بود بايد تهيه مي كرديم.

ايشان تصريح كردند: براي اين كار شرط گذاشتند، گفتند بايد اورانيوم كه توليد كرديد به خارج بدهيد، ما قبول نكرديم، آمريكايي ها دولت برزيل و دولت تركيه را واسطه كردند كه با ما صحبت كنند وميانه را بگيرند تا چيزي مورد توافق به وجود آيد، ما قبول كرديم.مسئولان برزيل و تركيه آمدند اينجا، با رييس جمهور ما نشستند بحث و صحبت كردند و نوشته اي را امضا كردند، آمريكايي ها از تركيه و برزيل درخواست كرده بودند كه اين كار را بكنند، بعد كه امضا شد آمريكايي ها زدند زير قول خودشان.

حضرت آيت الله خامنه اي اظهار داشتند: نمي خواستند اين قرارداد امضا شود. مي خواستند امتياز زيادي بگيرند، زورگويي كنند و باج بگيرند. دوستان خودشان را هم شرمنده كردند. يعني دولت برزيل و دولت تركيه را، به خاطر بدقولي كه آمريكايي ها كردند آنها پيش ما شرمنده شدند. ماجراي 20 درصد اين است؛ اين همه مشكلات و اين همه مانع تراشي ها، جوانان ما گفتند خودمان درست مي كنيم.

ايشان خاطرنشان كردند:در سال 90 اورانيوم غني شده 20 درصد را براي راكتور هسته اي تهران توليد و به دنيا اعلام كردند و دشمنان ما متحير ماندند، با اين كه مي دانند مركز هسته اي تهران مخصوص راديوداروها است ؛ يعني براي نياز بيمارستان ها و آزمايشگاه هاي ما در سرتاسر كشور است. هزاران بيمار به اين راديو داروها احتياج دارند، در عين حال نمي دادند و نمي فروختند، شرط مي گذاشتند، باج گيري مي كردند.

حضرت آيت الله خامنه اي فرمودند: من قبلا در صحبتي شرح دادم كه يارانه هابه صورت نامتعادل و غيرعادلانه هميشه در بين قشرهاي مختلف مردم تقسيم مي شده است. طبيعت كار يارانه عمومي همين است . با هدفمندي يارانه ها در واقع يك تعادلي ، يك اجراي عدالتي در تقسيم وتوزيع يارانه ها وجود پيدا كرده است و من خبرهاي موثقي از سراسر كشور دارم كه حاكي از آن است كه اين كار در بهبود زندگي طبقات ضعيف نقش موثري داشته است.اين يكي از هدف ها است كه مهمترين هدف و مقصد از اين قانون هم همين است.

رهبرمعظم انقلاب اظهار داشتند: يك هدف ديگر، اصلاح ساختار توليد و اصلاح ساختار اقتصاد كشور است، چرخه توليد در كشور، چرخه معلومي بوده است، آنچه را كه ما در مجموعه توليدي كشور به دست مي آورديم با مصرف بيشتر، هزينه بيشتر و بازده كمتر بوده است.هدفمندي يارانه ها طبق تشخيص كارشناسان اقتصادي كه همه بر آن اتفاق نظر دارند مي تواند اين را اصلاح كند ، حالت پرمصرف و كم بازده را از توليد كشور بستاند و مصرف وبازده را در توليد متعادل كند.

ايشان تصريح كردند: يك هدف ديگر، مديريت مصرف حامل هاي انرژي است، ما در كشورمان ، چون كشوري نفت خيز بوديم از اول عادت كرديم بنزين ، گاز ، گازوئيل و نفت سفيد را بدون ملاحظه مصرف كنيم، مصرف ما از مصرف بسياري از كشورها شايد به يك معنا از بسياري كشورها بيشتر و بي رويه تر بوده است. اين هدفمندي يارانه ها كشور را به صرفه جويي در مصرف حامل هاي انرژي مي كشاند .

حضرت آيت الله خامنه اي خاطرنشان كردند: آمارهاي كه منتشر شده است و آمارهايي كه مورد قبول است به ما نشان مي دهد كه تا همين امروز اگر قانون هدفمندي يارانه ها اجرا نمي شد مصرف بنزين در كشور تقريبا دو برابر مصرفي بود كه امروز انجام مي گيرد.

رهبر معظم انقلاب اسلامي اظهارداشتند: وقتي كه توليد داخلي بنزين به قدر مصرف نيست، ما مجبوريم چكار كنيم؟ بايد بنزين را وارد كنيم يعني دست ملت ايران زير كارد بدخواهان و دشمنان باشد، با اين كار ( هدفمندي يارانه ها) صرفه جويي شد ، امروز مصرف بنزين در كشور تقريبا به قدر توليد داخلي است و احتياجي به واردات بنزين نداريم واين براي كشور يك امتياز بزرگ است، اين كار در سال 90 انجام شد.

ايشان تاكيد كردند: در همان وقتي كه دشمنان ما ، ما را تحريم كردند براي اينكه ملت را به زانو درآورند، جوانان ملت، همت كردند با اين كارها ، توانستند نقشه دشمن و توطئه دشمن را خنثي كنند. 

 

رهبر معظم انقلاب اسلامي تصريح كردند: اگر بر روي نقاط مثبت و نقاط قوت تكيه مي كنم براي اين است كه ثابت شود ملت ايران اين توانايي را به كار برد و عليرغم ميل بدخواهان كه مي خواستند ثابت كنند كه نمي تواند، ثابت كرد كه مي تواند.

حضرت آيت الله خامنه اي تاكيد كردند: از نقاط ضعف بي اطلاع نيسيتم ، نقاط ضعف هم داريم اما نقاط قوت در جمع بندي نهايي بسيار بيشتر از نقاط ضعف است.

ايشان اظهار داشتند: سال 90 را سال جهاد اقتصادي اعلام كرديم، لذا از مسايل اقتصادي آغاز مي كنم . تحرك اقتصادي مسولان كشور با همراهي مثال زدني و تحسين برانگيز مردم در طول سال 90 قابل ذكر است، از جمله آنچه كه مي توان در اين زمينه مطرح كرد همين مساله هدفمندي يارانه هاست.

رهبر معظم انقلاب فرمودند:همه كارشناسان اقتصادي چه در دولت هاي قبلي و چه در دولت كنوني، متفق القولند كه هدفمندي يارانه ها براي كشور يك نياز و يك ضرورت است. همه اين را اعتراف كردند، با وجود اينكه اين معنا مورد اتفاق همه بوده است اين اقدام لازم در زمين مانده بود به خاطر دشواري هايش، بخاطر پيچيدگي هايش.

حضرت آيت الله خامنه اي خاطرنشان كردند: دولت و مجلس همت كردند در سال 90 در شرايط تحريم، در شرايطي كه دشواري و پيچيدگي اين كار بيشتر از هميشه بود، اقدام كردند و مراحل مهمي را ازاين كار را پيش بردند، البته كار تمام نشده است.

ايشان تصريح كردند: اما آنچه تاكنون اقدام كرده اند مسوولان كشور چه در دولت و چه در مجلس شوراي اسلامي، پشتيباني ملت، همراهي و همدلي ملت، آنها را قرين موفقيت كرد، اين بسيار مهم و قابل توجه است.

رهبر معظم انقلاب اظهارداشتند:هدف هاي عمده اين قانون چند مطلب بسيار اساسي است كه من اشاره مي كنم ، آحاد مردم عزيز ما شنيده اند لكن بايد تامل و تعمق كنند. اينكار كار بزرگ و مهمي است. يكي از هدفهاي اين قانون عبارتست از توزيع عادلانه يارانه هايي كه نظام و دولت به مردم مي دهد.

ايشان همچنين در آغاز بيانات مهم شان ، فرارسيدن سال 91 را به آحاد ملت ايران تبريك گفتند و ابراز اميدواري فرمودند : سال 91 سال شادي ، گشايش ، دلخوشي , نشاط , فعاليت و توفيق در راه كسب معارف حق و تقواي الهي باشد.

رهبر معظم انقلاب اسلامي در ابتداي بياناتشان فرمودند:خداوند متعال را از اعماق دل سپاسگزارم كه به ما فرصت و توفيق داد تا يكبار ديگر و يكسال ديگر در جوار بارگاه آسماني حضرت ابوالحسن علي بن موسي الرضا سلام الله عليه با شما مردم عزيز، جوانان عزيز چه مردم عزيز مشهد و مجاوران، چه زائران محترم، برادران و خواهران ديدار كنيم و روز آغازين سال را متبرك شويم به نشستن در زير سايه اين حرم بزرگوار و مرقد مبارك ايشان.

حضرت آيت الله خامنه اي اظهارداشتند: تبريك عرض مي كنيم عيد نوروز و حلول سال جديد را و اميدوارم براي همه ملت ايران، اين سالي كه وارد شديم در آن، سال شادي، گشايش، دلخوشي، نشاط ، فعاليت و توفيق در راه كسب معارف حقه و تقواي الهي باشد.

ايشان خاطرنشان كرد: چند مطلب در اين ديدار با شما برادران و خواهران در ميان مي گذارم، مطلب اول نگاه كوتاهي است به آنچه كه در سال گذشته بر ما و ملت ما و كشور ما و در رابطه ما در جهان و در منطقه گذشت.

رهبر معظم انقلاب تصريح كرد: علت اينكه به مسايل سال 90 و عمدتا به موفقيت هاي ملت ايران در اين سال مي پردازم به خاطر رجزخواني هاي دشمنان و بدخواهان ما در مقابل ملت عزيز ماست، سران استكبار تكيه دهندگان بر مسند زر و زور و همچنين خرده ريزهاي آنها در منطقه خود ما با همه توان، توان مالي شان، توان تبليغاتي و سياسي خود سعي مي كنند ملت ايران را مرعوب كنند، ملت ايران را مايوس كنند، همه سعي آنها امروز متوجه به اين است.

حضرت آيت الله خامنه اي فرمودند: هركس دنبال كرده باشد تبيلغات سياسي بدخواهان ملت ايران را، اين را در مي يابد كه تلاش هاي عملي و اقتصادي و تلاشهاي سياسي و تهديدهاي امنيتي ونظامي، همه براي اين است كه اين موجود فعال زنده و پرنشاط ، يعني ملت ايران را كه در وسط ميدان با شجاعت تمام ايستاده و در حال حركت به جلو است، اين موجود پرنشاط پرهمت توانا را از پيش روي باز بدارند و او را نااميد كنند و از حضور در اين عرصه بترسانند.

رهبر معظم انقلاب اظهارداشتند: در حقيقت در مقابل شعار ما مي توانيم كه امام بزرگوار اين شعار را به ما تعليم داد، انقلاب ما را جرئت داد كه بگوييم مي توانيم، در مقابل اين شعارمي خواهند به ملت ايران بقبولانند كه شما نمي توانيد، با همه توان دنبال اين هستند كه اين هدف را دنبال كننند

به گزارش فارس، خبرگزاري فرانسه طي خبري به پوشش بخش‌هايي از پيام رهبر ايران به مناسبت آغاز سال جديد پرداخت.

اين خبرگزاري نوشت كه ايرانيان سال نوي ميلادي را با سخنان رهبرشان درباره تقويت اقتصاد آغاز كردند.

خبرگزاري فرانسه نوشت كه تلويزيون ايران در آغاز سال نوي ميلادي شليك از ناو جماران و سخنراني رهبر ايران را نشان داد تا بر بي اعتنايي اين كشور بر فشارهاي غرب براي توقف برنامه هسته‌ايش تاكيد دارد.

اين خبرگزاري اضافه كرد كه رهبر ايران در پيام نوروزي خود گفت: اگر ايران اقتصاد خود را تقويت كند، تلاش‌هاي دشمن عليه ما ناكام خواهد ماند.

خبرگزاري فرانسه افزود كه رهبر ايران به پيشرفت‌هاي هسته اي ايران طي 12 ماه گذشته و همچنين حوادث گوناگون در خاورميانه و سقوط ديكتاتورهاي عرب و افزايش قدرت دولت‌هاي اسلامي اشاره كرد.

اين خبرگزاري غربي در ادامه گزارش خود نوشت در حالي كه مقامات ايران اعلام كرده‌اند كه تحريم‌هاي اخير غرب عليه ايران آسيب‌هايي را به اين كشور وارد كرده است اما همچنان به مقاومت متعهد هستند

سرمايه ايراني

رهبر معظم انقلاب اسلامي به مناسبت آغاز سال 1391 ضمن تاكيد بر شعار «توليد ملى، حمايت از كار و سرمايه‌ى ايرانى» فرمودند: ما امسال سال ديگرى را در پيش داريم كه به اميد خدا و با توكل بر پروردگار، باز ملت ايران با فعاليت خود، با تلاش خود، با هوشمندى خود در اين سال خواهد توانست پيشرفتهاى زيادى را براى خود به ارمغان بياورد. به تشخيص من، بر طبق گزارشها و مشاوره‌ى با افراد مطلع و آگاه، به اين نتيجه ميرسيم كه عرصه‌ى چالش مهم در همين سال جارى - كه اين سال، امروز و از اين ساعت شروع ميشود - عرصه‌ى اقتصادى است. جهاد اقتصادى چيزى نيست كه تمام‌شدنى باشد. مجاهدت اقتصادى، حضور جهادگونه در عرصه‌هاى اقتصادى، براى ملت ايران يك ضرورت است. 

بازخواني پيام‌هاي نوروزي رهبر انقلاب از سال 72 تا 91

پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 72
آنچه كه من به برنامه‌ريزان و مسؤولين دولتى مؤكّداً سفارش مى‌كنم، اين است كه در اين برنامه توجّه كنند كه هدف اصلى، كمك به طبقات محروم جامعه باشد. اين، چيزى است كه ما را به «عدالت اجتماعى» نزديك مى‌كند. هدف اصلى در كشور ما و در نظام جمهورى اسلامى، عبارت از تأمين عدالت است و رونق اقتصادى و تلاش سازندگى، مقدّمه آن است. ما نمى‌خواهيم سازندگى كنيم كه نتيجه اين سازندگى يا نتيجه رونق اقتصادى، اين باشد كه عدّه‌اى از تمكّن بيشترى برخوردار شوند و عده‌اى فقيرتر شوند. اين، به هيچ‌وجه مورد رضاى الهى و رضاى اسلام و مورد قبول ما نيست.

پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 73
تذكّرى كه مى‌خواهم عرض كنم اين است كه از آغاز سال جديد، دو شاخص را به عنوان شعار براى خودمان قرار دهيم: اين دو شاخص، عبارت است از «وجدان كار» و «انضباط اجتماعى». اين دو شاخص، براى همه ما، در هر جا كه هستيم بسيار مهم است. «وجدان كار» يعنى اين‌كه اگر كارى را به عهده گرفتيم و انجام آن را تعهّد كرديم - چه اين كار، براى شخص خودمان يا خانواده خودمان؛ جهت نان درآوردن باشد، و چه كارى اجتماعى و مردمى و مربوط به ديگران باشد آن را خوب و كامل و دقيق و تمام انجام دهيم. به تعبير معروف، براى آن كار، «سنگ تمام بگذاريم». اگر ملتى داراى «وجدان كار» باشد، محصول كار او خوب خواهد شد، و وقتى محصول كار نيكو شد، وضع اجتماعى، به طور قطع بهبود پيدا خواهد كرد.

پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 74
من عرض مى‌‌كنم امسال هم مي‌خواهم دو توصيه بكنم. يك توصيه اين است كه آن دو شعار [شعارهاي سال 73] را زنده نگه داريم... توصيه دوم كه آن هم براى جامعه ما بسيار مهم است، «انضباط اقتصادى و مالي» است. من اين را از آحاد ملت و مسؤولين كشور و مأمورين دولت، امسال تقاضا دارم. انضباط اقتصادى و مالى يعنى مقابله با ريخت و پاش، زياده روى و اسراف. ريخت و پاش مالى و زياده روى در خرج كردن و زياده روى در مصرف، به هيچ وجه صفت خوبى نيست. نه اسمش جود و سخاست و نه كرم و بزرگ منشى است. فقط اسمش «بى‌‌انضباطى اقتصادى و مالى» است.

حضرت آيت الله خامنه اي اظهارداشتند: (اين گزارشي از ) بخش اقتصادي در سال 90 (بود) سالي كه از اول آن تا آخر عربده دشمنان و بدخواهان ملت ايران بلند بود. گاهي تهديد كردند، گاهي فشار سياسي آوردند و گاهي تحريم كردند، عوامل دولت آمريكا امروز در سراسر دنيا دارند تلاش مي كنند تحريم ها را عملي كنند به خيال اين كه به ايران ضربه بزنند و بين ملت ايران جدايي بيندازند.

ايشان فرمودند: در سال 90 دستاوردهاي بزرگ ديگري هم بوده است از جمله ديپلماسي فعال سال 90 ؛ اجلاس بيداري اسلامي، اجلاس فلسطين، اجلاس خلع سلاح ، اجلاس جهان بدون تبعيض و اجلاس بيداري جوانان اسلامي، (اين ها) فعاليتهايي بود كه در تهران انجام گرفت و نظام جمهوري اسلامي شد مركز توجه دنياي اسلام كه امروز بيدار شده است.

رهبر معظم انقلاب خاطرنشان كردند: در زمينه خدمات اقتصادي ده ها هزار خانه و مسكن ساخته شد و در اختيار مردم قرار گرفت. اين آمارها، آمارهاي بزرگ و مهمي است. مسكن روستايي، جاده ها و بزرگراه ها و آزادراهها ساخته شد، اين ها طليعه دهه پيشرفت و عدالت است. ما گفتيم اين دهه، دهه پيشرفت و عدالت خواهد بود. اين طليعه اش است. ما سه سال (از اين دهه) را گذرانده ايم. در مقابله با اين دشمن بدخواه ، خمود و خبيث اين ملت فعال و پرنشاط توانسته است اين پيشرفت ها را بوجود آورد.

حضرت آيت الله خامنه اي تصريح كردند: يك قلم بزرگ از افتخارات ملت ايران در سال 90 انتخابات آخر سال در 12 اسفند بود ، البته اين جا بگويم كه انتخابات هنوز تمام نشده است و مردم ما در مرحله دوم انتخابات هم بايستي همين شكوه و زيبايي را نشان دهند . اين انتخابات خيلي اهميت داشت.
به گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل، حجت‌الاسلام سيد حسن عاملي در آخرين خطبه‌هاي نماز جمعه سال 90 شهر اردبيل اظهار كرد: چه در دوران امام راحل و چه دوران معاصر رهبران ديني ما هيچ وقت از ملت و طبقات پايين در معيشت و زندگي فاصله نگرفتند به طوري كه رهبر معظم انقلاب امروز در يك منزل محقر در داخل كوچه‌اي زندگي مي‌كنند كه هرگز چنين شيوه ساده و بي‌ريا در قاموس نظام لاييك نمي‌گنجد.

وي با يادآوري اين‌كه انس با قرآن و توجه به ارزش‌ها چنين حركتي را رقم زده است، تصريح كرد: يكي از پاسداران رهبر معظم انقلاب تعريف مي‌كرد كه معظم‌اله در دوران جواني در هر سه روز قرآن كريم را روان‌خواني مي‌كردند در حالي كه در شرايط فعلي هر 12 روز يك بار به صورت كامل به قرائت و تأمل در قرآن كريم مي‌پردازند.

عاملي با بيان اين‌كه كل خانواده مقام معظم رهبري حافظ قرآن هستند، خاطر نشان كرد: محور قرار دادن قرآن و ارزش‌هاي آن در زندگي به سلامت و فراگير شدن معنويت در جامعه كمك مي‌كند.



نوروز عيد انتظار است

به گزارش فارس، امام جمعه اردبيل در بخش ديگري از خطبه‌هاي نماز با اشاره به گذر سريع عمر و گذشت يك سال از دفتر زندگي مردم اضافه كرد: خداوند متعال در روز قيامت از لحظه به لحظه و ايام اين سال از ما سئوال مي‌كند كه عمر يك سال خود را در كجا سپري كرديد و جواني و مال و خرج كردن‌هاي ما در كدام مسير و اهداف گذشت.

وي ادامه داد: در روز قيامت از ولايت و محبت به اهل بيت (ع) و توجه به معنويت، عبادت و ارزش‌ها سئوال مي‌شود كه اميدواريم همه با توجه به اين مسايل در روز قيامت حسرت زده و خسران‌نگاه نباشيم.

عاملي بيان كرد: همچون بازاري‌ها بايد در آخر سال اعمال خود را حساب و كتاب كنيم تا براي سال آينده ضعف‌ها و نقص‌ها برطرف شده و با سوار شدن بر گذر روزگار اجازه ندهيم لحظه‌اي از آن بيهوده سپري شود.

اين مسئول گفت: در اين روزهاي پاياني در كنار حسنات و خيرات بايد به صله ارحام بپردازيم و در دستگيري از فقرا پيش‌دستي كنيم چرا كه اين بهترين اندوخته براي روز جزا است.

وي در ادامه افزود: عيد نوروز با توجه به اين‌كه حوادث متعددي در آن رخ داده است هميشه مستعد رخداد بزرگ بوده است به طوري كه در عيد نوروز كشتي نوح به ساحل نشست، ابراهيم بت‌هاي نمرودي را شكست، عيد غدير در اين روز اتفاق افتاد و حضرت علي (ع) نيز در اين روز در جنگ نهروان پيروز شد.

خطيب جمعه اردبيل با تعبير نوروز كه به معناي روزي با حوادث و اتفاقات نو است، تصريح كرد: اگر در روزي اتفاقاتي نظير پيروزي انقلاب اسلامي، سيلي خوردن آمريكا از اين ملت و يا توبه كردن و دوري از گناهان رخ دهد در حقيقت نوروز مفهومي واقعي پيدا مي‌كند وگرنه بر طبق معمول و مرسوم نمي‌توان روزي را عيد نوروز ناميد.

عاملي بزرگ‌ترين اتفاق عيد نوروز را ظهور امام عصر (عج) توصيف كرد و اظهار كرد: حضرت حجت در اين روز بر دجال غالب مي‌شود و حكومت خود را در كوفه تشكيل داده و آغاز قيام مي‌كند.

وي در ادامه همه مؤمنان را به دوري از گناه، رفع كدورت‌ها، ناديده گرفتن حب و بغض‌هاي شخصي دعوت كرد و گفت: مبادا بدون حساب و كتاب مؤمن از سرمايه و دارايي خود خرج كند و يا كمال نفس او نقصان پيدا كند.
X